Prometno poročilo, četrtek 6.maj 2021 ob 07:52

Na vipavski hitri cesti je med Ajdovščino in razcepom Nanos promet prepovedan za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do 8 ton, burja 1. stopnje.

Zaradi prometne nesreče je promet oviran na štajerski avtocesti med Vranskim in Šentrupertom proti Mariboru, vozila so na odstavnem pasu.

Promet je zaradi jutranje prometne konice povečan na mestnih vpadnicah in obvoznicah večjih mestnih središč.

Zimske razmere:
- Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila z verigami.
- Ponekod na višje ležečih predelih se sneg oprijemlje vozišča. V primeru zimskih razmer je obvezna uporaba zimske opreme.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Starod in Gruškovje.

Dela na ljubljanski vzhodni obvoznici:
- Obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta. Promet med razcepom Zadobrova in Bizovikom poteka po dveh zoženih pasovih v vsako smer. Izvoz Ljubljana vzhod (na Zaloško cesto) je iz smeri Zadobrove proti Golovcu zaprt.
- Zaradi obnove predora Golovec promet poteka skozi eno predorsko cev dvosmerno. V obe smeri je prepovedan promet za vsa vozila, z največjo dovoljeno maso nad 3,5 tone.

V petek od 20. ure, do ponedeljka do 5. ure zjutraj, bo zaradi rednih vzdrževalnih del zaprta štajerska avtocesta med Blagovico in Vranskim proti Mariboru. Promet bo preusmerjen na vzporedno regionalno cesto.

Popolne zapore predora Golovec v obe smeri bodo zaradi testiranja elektrostrojne opreme ponoči, med 22. in 5. uro:
- danes ponoči, 6. maja
- v noči na torek, 10. maja.
Obvoz bo po severni ljubljanski obvoznici.

Na pomurski avtocesti med priključkoma Gančani in Vučja vas promet poteka dvosmerno po eni polovici avtoceste. Zaprt je tudi uvoz Murska Sobota proti Mariboru.

Pojasnilo: vse vremenske in prometne informacije na teh straneh so zbrane iz različnih virov, ki so pri posameznih informacijah tudi navedeni. Za točnost in ažurnost vremenske napovedi ter ostalih podatkov ne odgovarjamo.