Vremenska napoved

Vreme - napoved Vreme in najnovejša vremenska napoved za Slovenijo.

Petek, 18.1.2019 ob 6h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Danes zjutraj in dopoldne bo snežilo, na Primorskem deževalo. Popoldne in jutri bo suho vreme.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo sprva oblačno s padavinami, dež bo v notranjosti Slovenije prešel v sneg do nižin. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Sredi dneva bodo padavine od severa postopno ponehale, popoldne in proti večeru se bo pričelo jasniti. Popoldanske temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem od 4 do 7 °C.

Zvečer in v prvem delu noči bo ponekod po kotlinah nastala megla, proti jutru pa se bo oblačnost spet povečala. Najnižje jutranje temperature bodo od -3 do -7, v alpskih dolinah do -10, na Primorskem ob burji okoli 0 °C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Burja na Primorskem bo slabela. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Goriškem in ob morju okoli 6 °C.

OBETI

V nedeljo bo delno jasno, predvsem zjutraj in dopoldne bo marsikje po nižinah megla ali nizka oblačnost. Tudi v ponedeljek bo predvidoma še suho vreme.

VREMENSKA SLIKA

Nad severnim Sredozemljem je nastalo ciklonsko območje. Hladna fronta se prek naših krajev pomika proti jugovzhodu. Za njo se bo nad srednjo Evropo okrepilo območje visokega zračnega tlaka, k nam pa bo od severovzhoda pritekal hladnejši zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes zjutraj in dopoldne bo večinoma snežilo, ob morju in v Furlaniji pa deževalo. Popoldne se bodo padavine umaknile proti jugovzhodu. V sosednjih krajih Avstrije in severne Italije se bo jasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna, v Kvarnerju močna burja.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno. Burja ob severnem Jadranu bo postopno oslabela.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-01-18 05:41
Pojasnilo: vse vremenske in prometne informacije na teh straneh so zbrane iz različnih virov, ki so pri posameznih informacijah tudi navedeni. Za točnost in ažurnost vremenske napovedi ter ostalih podatkov ne odgovarjamo.