Vremenska napoved

Vreme - napoved Vreme in najnovejša vremenska napoved za Slovenijo.

Torek, 13.11.2018 ob 6h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo na vzhodu sončno, drugod pa zmerno do pretežno oblačno. Na zahodu ni izključena kakšna kaplja dežja. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 17, na vzhodu do 20 °C.

Jutri bo na Primorskem in v gorah precej jasno. V notranjosti Slovenije bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo ponekod jasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju do 12, najvišje dnevne od 12 do 15, na Primorskem do 19 °C.

OBETI

V četrtek in petek bo v notranjosti zmerno do pretežno oblačno. Več sonca bo v gorah in na Primorskem, kjer bo pihala šibka, v petek tudi zmerna burja. Postopno bo še nekoliko hladneje.

VREMENSKA SLIKA

Nad vzhodno in južno Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Neizrazita vremenska fronta se počasi pomika čez zahodno in srednjo Evropo proti vzhodu. Z jugozahodnim vetrom k nam doteka topel in razmeroma vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo v krajih zahodno od nas in ob Jadranu pretežno oblačno, predvsem v hribovitih krajih bo možna kakšna kaplja dežja. Drugod bo dokaj jasno, ponekod bo pihal jugozahodni veter.

Jutri bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu večinoma sončno, drugod bo več oblačnosti, ki se bo čez dan trgala. Ob severnem Jadranu bo pihala šibka, v Kvarnerju pa zmerna burja.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2018-11-13 05:38
Pojasnilo: vse vremenske in prometne informacije na teh straneh so zbrane iz različnih virov, ki so pri posameznih informacijah tudi navedeni. Za točnost in ažurnost vremenske napovedi ter ostalih podatkov ne odgovarjamo.