Vremenska napoved

Vreme - napoved Vreme in najnovejša vremenska napoved za Slovenijo.

Sobota, 17.3.2018 ob 13h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Oblačno bo s padavinami. Meja sneženja bo popoldne med 500 in 800 m nadmorske višine. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Temperature bodo od 1 do 5, na Primorskem do okoli 10 °C.

Zvečer in ponoči se bo meja sneženja marsikje v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 0, na Primorskem do 6 °C.

Jutri bo oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bo občasno še naletaval sneg. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 0 do 2, na Primorskem do 10 °C.

OBETI

V ponedeljek bo oblačno. Čez dan bo ponekod začelo rahlo snežiti, na Primorskem rahlo deževati. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila. V torek bo pretežno oblačno in večinoma suho vreme. Burja na Primorskem bo prehodno oslabela.

VREMENSKA SLIKA

Nad Alpami in Jadranom je obsežno območje nizkega zračnega tlaka. Vremenska fronta je dosegla naše kraje in se bo čez dan pomikala proti vzhodnem Balkanu. K nam od severovzhoda doteka vlažen in postopno bolj hladen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Oblačno bo s padavinami. Meja sneženja se bo popoldne spuščala, marsikje bo zvečer snežilo do nižin, deževalo bo ob Jadranu ter po nižinah severne Italije. Ob severnem Jadranu bo pihala zmerna do močna burja.

Jutri bo na Madžarskem, v Avstriji in v notranjosti Hrvaške povečini rahlo snežilo, drugod rahlo deževalo. Burja ob Jadranu bo prehodno oslabela.


Vir: Državna meteorološka služba RS (meteo.si - ARSO)
2018-03-17 12:46
Pojasnilo: vse vremenske in prometne informacije na teh straneh so zbrane iz različnih virov, ki so pri posameznih informacijah tudi navedeni. Za točnost in ažurnost vremenske napovedi ter ostalih podatkov ne odgovarjamo.