Vremenska napoved

Vreme - napoved Vreme in najnovejša vremenska napoved za Slovenijo.

Četrtek, 23.5.2019 ob 7h

NAPOVED ZA SLOVENIJO - povzetek

Danes bo deloma jasno, več oblačnosti bo na vzhodu. Popoldne bodo nastajale plohe in nevihte. Jutri bo sončno, popoldanske plohe bodo manj pogoste.

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes zjutraj in dopoldne bo na zahodu in v osrednji Sloveniji deloma sončno, ponekod po nižinah se bo zadrževala megla. Na vzhodu bo občasno več oblačnosti, v Pomurju bo rahlo deževalo. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše na zahodu in jugu države. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24 °C.

Jutri bo delno jasno, popoldne bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 13, najvišje dnevne od 19 do 24 °C.

OBETI

Tudi v soboto in nedeljo bo zjutraj in dopoldne sončno, popoldne pa bodo krajevne plohe in nevihte spet pogostejše.

VREMENSKA SLIKA

Nad Alpami in zahodno Evropo je nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka. Od severozahoda doteka nad naše kraje razmeroma topel in nekoliko bolj suh zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo dopoldne deloma jasno, v krajih vzhodno od nas pa tudi pretežno oblačno z rahlim dežjem. Popoldne pa bodo nastale posamezne plohe ali nevihte.

Jutri bo dopoldne pretežno jasno, popoldne predvsem v Alpah lahko nastane še kakšna ploha ali nevihta.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2019-05-23 07:00
Pojasnilo: vse vremenske in prometne informacije na teh straneh so zbrane iz različnih virov, ki so pri posameznih informacijah tudi navedeni. Za točnost in ažurnost vremenske napovedi ter ostalih podatkov ne odgovarjamo.