Vremenska napoved

Vreme - napoved Vreme in najnovejša vremenska napoved za Slovenijo.

Ponedeljek, 21.5.2018 ob 9h

NAPOVED ZA SLOVENIJO

Danes bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in večinoma suho, kakšna popoldanska ploha bo možna predvsem v severni Sloveniji. Še bo pihal severovzhodni do jugovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja, ki bo dopoldne postopno oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 23, na Primorskem do 26 °C.

Jutri zjutraj se bo postopno pooblačilo, dopoldne se bodo od juga začele pojavljati padavine, deloma kot plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 15, na Primorskem do 17, najvišje dnevne od 17 do 22 °C.

OBETI

V sredo bo sprva zmerno do pretežno oblačno, dopoldne se bodo od juga spet začele pojavljati krajevne padavine, deloma plohe, ki bodo pogostejše sredi dneva in popoldne. Občasno bo ponekod deževalo tudi v noči na četrtek. V četrtek dopoldne bo na zahodu še suho, drugod pa se bodo občasno pojavljale krajevne padavine, deloma plohe in nevihte, popoldne tudi v zahodnih krajih.

VREMENSKA SLIKA

Nad severno in severovzhodno ter deloma nad srednjo Evropo je območje visokega zračnega tlaka. Višinska jedra hladnega zraka povzročajo nestanovitno vreme predvsem južni polovici Evrope. Od vzhoda doteka k nam razmeroma vlažen zrak.

NAPOVED ZA SOSEDNJE POKRAJINE

Danes bo največ jasnega vremena ob Jadranu, kjer bo predvsem dopoldne pihala šibka do zmerna burja. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nekaj ploh ali neviht bo nastalo predvsem v Alpah.

Jutri zjutraj se bo od juga postopno pooblačilo. Padavine, deloma plohe in nevihte se bodo najprej začele pojavljati v krajih južno od nas, čez dan pa tudi drugod.


Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje
2018-05-21 08:52
Pojasnilo: vse vremenske in prometne informacije na teh straneh so zbrane iz različnih virov, ki so pri posameznih informacijah tudi navedeni. Za točnost in ažurnost vremenske napovedi ter ostalih podatkov ne odgovarjamo.