Vreme Hrvaška


Najnovejša vremenska napoved za Hrvaško prikazuje trenutno vreme na Hrvaškem ter vremensko prognozo za jutri.

Vreme na Hrvaškem

Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo za ovo doba godine. Na Jadranu uz povremeno više oblaka moguće s malo kiše, uglavnom na sjevernom dijelu. Vjetar većinom slab, ponegdje umjeren, a u gorju mjestimice na udare i jak jugozapadni, uz more krajem dana do umjereno jugo. Najviša temperatura između 13 i 18 °C, u gorju malo niža.

Vreme Hrvaška - napoved za jutri

Djelomice sunčano uz postupni porast naoblake sa zapada. Na istoku ujutro mjestimice s maglom. Razmjerno vjetrovito te i dalje iznadprosječno toplo. Na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici od jutra oblačnije povremeno s kišom ili pokojim izraženijim pljusak, a drugdje se kiša očekuje navečer i osobito tijekom noći na nedjelju. Uz osjetno zahladnjenje u višem gorju će tijekom noći kiša prijeći u susnježicu i snijeg. Puhat će umjeren do jak jugozapadnjak, u gorju s olujnim udarima, a na Jadranu i jugo. Najniža jutarnja temperatura na kopnu većinom od 2 do 7, na Jadranu od 8 do 13, a najviša dnevna između 11 i 16 °C, u Dalmaciji ponegdje i viša.

Vir: Prognoza.hr
Pojasnilo: vse vremenske in prometne informacije na teh straneh so zbrane iz različnih virov, ki so pri posameznih informacijah tudi navedeni. Za točnost in ažurnost vremenske napovedi ter ostalih podatkov ne odgovarjamo.