Vreme Hrvaška


Najnovejša vremenska napoved za Hrvaško prikazuje trenutno vreme na Hrvaškem ter vremensko prognozo za jutri.

Vreme na Hrvaškem

Pretežno oblačno, u unutrašnjosti sa snijegom uz stvaranje novog snježnog pokrivača, osobito u gorskim i središnjim predjelima gdje su mogući i zapusi. Na Jadranu većinom kiša, a na sjevernom dijelu će povremeno biti i snijega. Prema večeri postupno slabljenje oborine. Puhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, na udare ponegdje i jak. Na Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita moguće s orkanskim udarima, a na jugu Dalmacije umjereno do jako jugo i istočnjak. Najviša dnevna temperatura od -2 do 3 u unutrašnjosti, a na Jadranu od 5 do 10, na južnom dijelu i do 15 °C.

Vreme Hrvaška - napoved za jutri

U unutrašnjosti promjenljivo oblačno. Još tijekom jutra mjestimice može biti slabog snijega, ponajprije u Gorskom kotaru i Lici. Na Jadranu djelomice sunčano, a prema noći porast naoblake. Vjetar u unutrašnjosti umjeren sjeveroistočni, na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna. Najniža jutarnja temperatura između -5 i 0. Na Jadranu od 2 do 7 na sjevernom te od 5 do 10 °C na južnom dijelu. Najviša dnevna temperatura od -3 do 2 u unutrašnjosti, a na Jadranu od 5 do 10 u Dalmaciji i do 15 °C. Prema večeri osjetan pad temperature.

Vir: Prognoza.hr
Pojasnilo: vse vremenske in prometne informacije na teh straneh so zbrane iz različnih virov, ki so pri posameznih informacijah tudi navedeni. Za točnost in ažurnost vremenske napovedi ter ostalih podatkov ne odgovarjamo.