Vreme Hrvaška


Najnovejša vremenska napoved za Hrvaško prikazuje trenutno vreme na Hrvaškem ter vremensko prognozo za jutri.

Vreme na Hrvaškem

Umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom i obilnijom na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima. Lokalno se očekuju i pljuskovi s grmljavinom. Najmanje kiše, a ponegdje i suho, bit će u Slavoniji i južnoj Dalmaciji. U unutrašnjosti će puhati umjeren, u gorju i jak južni i jugozapadni vjetar, a na Jadranu jako i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 20 do 25, a u gorju i na sjevernom Jadranu niža, između 13 i 18 °C.

Vreme Hrvaška - napoved za jutri

Pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom, češće od sredine dana. Kiša će ponegdje biti obilnija, osobito na sjevernom i srednjem Jadranu, dok će je najmanje biti na istoku i u južnoj Dalmaciji. U unutrašnjosti će umjeren, u gorju i jak južni i jugozapadni vjetar slabjeti, a ponegdje i prolazno okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni. Na sjevernom Jadranu umjeren zapadnjak i jugozapadnjak, u Dalmaciji jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura od 10 do 15, u Dalmaciji i viša, a najviša dnevna u većini krajeva od 13 do 18, u Slavoniji i na krajnjem jugu zemlje između 19 i 23 °C. Navečer osjetno svježije.

Vir: Prognoza.hr
Pojasnilo: vse vremenske in prometne informacije na teh straneh so zbrane iz različnih virov, ki so pri posameznih informacijah tudi navedeni. Za točnost in ažurnost vremenske napovedi ter ostalih podatkov ne odgovarjamo.