Prometno poročilo, četrtek 26.maj 2016 ob 16:19

Na štajerski avtocesti pred izvozom Domžale je zaradi prometne nesreče zaprt vozni pas v smeri Maribora, daljši zastoj je vse od ljubljanske obvoznice.
V zastoju pustite dovolj prostora za prehod interventnih vozil.

Zaradi popoldanske prometne konice je povečan in zgoščen promet na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč. Na ljubljanski vzhodni obvoznici zaradi zastoja občasno že zapirajo predor Golovec v smeri Malenc.

Zaradi praznika v Avstriji in Nemčiji je povečana gostota prometa iz smeri Avstrije proti notranjosti države in Obali ter na mejnih prehodih s Hrvaško. Napoved gostote prometa lahko spremljate na prometnem koledarju.

Zastoji tovornih vozil zaradi praznika in prepovedi vožnje v Avstriji so:
- na štajerski avtocesti pred počivališčem Dobrenje in pred prehodom Šentilj v smeri Avstrije.

Na štajerski avtocesti med Arjo vasjo in Šempetrom je zaradi povožene živali oviran promet v smeri Ljubljane.

Delovne zapore:
- Predvidoma do 31. maja bodo nočne popolne zapore štajerske avtoceste med Blagovico in Vranskim proti Mariboru, med 21. in 6. uro. V noči na nedeljo bo avtocesta zaprta tudi proti Ljubljani med 23. in 4. uro. Promet bo preusmerjen na regionalno cesto. V času zapore je zaprt uvoz Trojane v obe smeri.
- V predoru Karavanke so v okviru geoloških raziskav pred gradnjo druge cevi redne do polurne popolne zapore proti Avstriji ob 7., 15. in 23. uri.

Pojasnilo: vse vremenske in prometne informacije na teh straneh so zbrane iz različnih virov, ki so pri posameznih informacijah tudi navedeni. Za točnost in ažurnost vremenske napovedi ter ostalih podatkov ne odgovarjamo.